Z ostatniej chwili

Nowy makaron jajeczny od Lubelli

2018-06-27 10:08:33 informacje
img

Chwile spędzane z najbliższymi przy wspólnym stole z pewnością każdemu z nas kojarzą się z ciepłem i delikatnością. To czas, kiedy pielęgnujemy rodzinne więzi oraz tradycje, dzielimy się miłością i oczywiście pysznymi potrawami, w które wkładamy całe serce. Podczas rodzinnych posiłków nie może zabraknąć zup. Warto dodać do nich nową, delikatną Lubellę Jajeczną, która przywoła smaki dzieciństwa! 
Domowe zupy najlepiej komponują się z delikatnym, jajecznym makaronem, którego smak przywołuje ciepłe chwile spędzane przy wspólnym, rodzinnym stole. Czasem każdy z nas pragnie powrócić do znanych, domowych potraw, smaków i zapachów. Teraz można to zrobić w prosty sposób. Istnieje bowiem sprawdzone rozwiązanie, które sprawi, że nasze posiłki, a zwłaszcza zupy będą smakować jak te z czasów dzieciństwa! Wystarczy sięgnąć po nową Lubellę Jajeczną 5 jaj. 
* Makaron delikatny jak domowy
Nowy makaron jajeczny do Lubelli smakuje i wygląda jak domowy. Jak to możliwe? Sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj oraz trzykrotnym wałkowaniu ciasta. Wszystko to sprawia, że Lubella Jajeczna 5 Jaj jest niezwykle delikatna i smakuje jak makaron domowy. Przekonali się o tym konsumenci, którzy mieli okazję spróbować nowej propozycji od Lubelli. 
79% z nich uważa, że nowy makaron jajeczny od Lubelli jest delikatny jak domowy, 
78% przyznało, że wygląda jak domowy, 
a 73% stwierdziło, że smakuje jak domowy. 
Ponadto 86% uważa, że makaron jajeczny od Lubelli pasuje do rosołu.
* Różnorodność kształtów 
Nowy makaron jajeczny od Lubelli jest idealnym dopełnieniem pysznych, domowych zup. 
Pasuje zwłaszcza do uwielbianego przez wszystkich rosołu, ale także z powodzeniem sprawdzi się w wielu innych domowych zupach, takich jak na przykład: pomidorówka, grzybowa czy owocowa. Do wyboru mamy także różne kształty makaronu: nitki krajankę i wstążki. Ponadto nowa Lubella Jajeczna 5 Jaj dostępna jest w dwóch różnych opakowaniach: poręcznym 250g oraz rodzinnej paczce 400g. To jednak nie wszystko! Makaron typu nitki ułożony jest w opakowaniu w wygodny sposób,  dzięki czemu mamy pewność, że się nie pokruszy i będzie taki, jaki lubimy najbardziej.

Podkręcony rosół z kurczaka z minipulpecikami
Składniki:
2,5 kg kurczaka
warzywa: 3 marchewki, 2 pietruszki, por, cebula, ¼ selera
przyprawy: ziele angielskie, pieprz, sól, liście laurowe, 2 gałązki świeżego lubczyku
bułka
mleko
jajko
Sposób przygotowania: 
Rosół:
1. Wykrój z kurczaka 2 piersi. Pozostałe mięso opłucz, włóż do garnka, zalej zimną (koniecznie zimną, inaczej rosół nie będzie klarowny) wodą i zagotuj na średnim ogniu.
2. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i zszumuj wywar. 
3. Dodaj przyprawy, uchyl przykrywkę i gotuj około 2 godziny.
4. Po tym czasie obierz warzywa, a cebulę opal nad ogniem i włóż do rosołu.
5. Kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 godziny.
6. Podawaj z pulpecikami i makaronem. 
Pulpeciki:
1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel w maszynce do mielenia.
2. Piersi również zmiel i połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i wyrób na gładką i kleistą masę.
3. Uformuj małe pulpeciki.
4. Kulki mięsa włóż 7 minut przed końcem gotowania się rosołu.

Page generated in 0.0165 seconds.